Blog de SEO, Marketing Online & Lifestyle | Diferența dintre Cappuccino, Caffe Latte și Macchiato
16804
post-template-default,single,single-post,postid-16804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Cappucinno, macchiato, caffe latte

Diferența dintre Cappuccino, Caffe Latte și Macchiato

Care este diferența dintre un latte, un cappuccino și un macchiato? Aceasta este o întrebare uzuală printre cei care vor să descopere mai multe detalii despre această pasiune, ritualul de servire și tipurile de băuturi disponibile în meniurile sofisticate.

Cu atât de multe sortimente disponibile pe piață, poate fi complicat să cunoști diferențele între ele.

Am discutat cu un barista de la Ganesha Caffe Victoriei, care ne-a explicat diferența dintre băuturile pe bază de cafea, astfel încât să știți exact ce să cumpărați data viitoare când veniți la cafeneaua de pe calea Victoriei.

Ce este un Macchiato?

Macchiato înseamnă „marcat”, deoarece este un espresso ”marcat” cu o lingură de lapte spumat deasupra.

Ce este un Cappuccino?

Printre cele mai populare preparate, cappuccino este espresso cu lapte aburit și spumă de lapte.

Titlul „cappuccino” provine din ordinul romano-catolic al călugărilor capucini. Când cafeaua lăptoasă a apărut în meniurile cafenelelor din Viena secolului al XVIII-lea, nuanța ei seamăna cu cea a hainelor uzate ale călugărilor. De obicei, se servește cu un praf de ciocolată pudră sau răcită, pe baza obiceiului vienez de a încorpora condimente măcinate.

În Italia, cappuccino este doar o băutură de dimineață. Aceasta este într-adevăr o evocare culturală care nu a fost descoperită nicăieri în altă parte.

Ce este un Caffe Latte?

Trucul este în titlu: „caffe latte” înseamnă „lapte de cafea”. La fel ca și Cappuccino, este o băutură globalizată, cu nenumărate variații de rețetă. În realitate, nu există nicio modalitate corectă de a crea un Caffe latte, chiar dacă există mașini uimitoare care vi le garantează pe cele mai bune.

În multe cafenele din afara Italiei, este de obicei doar un espresso completat cu mult lapte aburit.

Procesul de preparare

Cappuccino

Baza preparatului Cappuccino este clasicul espresso. Cappuccino se prepară cu ajutorul unei lingurițe pentru a menține spuma, deoarece se toarnă lapte aburit în băutură. Apoi, spuma este introdusă ca o completare a băuturii.

Se formează trei straturi diferite: espresso, spumă și lapte. Pe măsură ce savurați, trebuie să fiți capabili să simțiți gusturile diferite din spumă împreună cu espresso-ul dens și lapte.

Caffe Latte

Pentru prepararea unui Caffe Latte se urmează aceeași procedură ca și atunci când pregătiți espresso. Folosiți un shot de espresso, o lingură pentru a reține spuma, deoarece turnați lapte aburit dens, umplându-vă cana până la capăt.

Caffe Latte este cea mai ușoară băutură pe bază de cafea, cu cel mai mic raport de espresso.

Macchiato

Dacă nu vă place aroma care însoțește espresso, puteți încerca un macchiato. S-ar putea să vă bucurați de gustul său, lung sau scurt, deoarece prezintă spumă de lapte în rețeta sa, ceea ce îi schimbă aroma.

Un Macchiato conține un shot de espresso și spumă.

Care preparat este mai intens, Cappuccino sau Caffe Latte?

Cappuccino are un gust mai puternic decât un Caffe latte, cel puțin în forma sa originală.

Un Macchiato sau un Caffe Latte: care are mai multă cofeină?

Un Macchiato și un Caffe Latte au de obicei aceeași cantitate de cofeină, deoarece ambele sunt create doar cu un singur espresso: 64 mg espresso la 30 ml lapte. Adăugarea mai multor unități de espresso va crește tăria.

Care este diferența dintre Cappuccino Vs. Caffe Latte Vs. Macchiato?

Cea mai importantă diferență între Cappuccino, Caffe Latte și Macchiato este cantitatea de lapte. Cappuccino include, în general, un raport 1: 1: 1 de cafea, lapte aburit și spumă, un latte conține lapte aburit gros fără spumă, iar Macchiato are espresso și spumă.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.